In andere talen: Deutsch English Español Français Italiano 日本語 한국어 Polski Português, Brasil Русский Українська Tiếng Việt Nam 简体中文

Vervaardiging

From Official Factorio Wiki
Jump to navigation Jump to search

Het proces van 'Vervaardiging" is er op gericht om een eindproduct te maken met behulp van een recept. De speler of montage machine kunnen producten vervaardigen. Het smelten kan niet gedaan worden door een speler maar alleen in ovens. Daarom is het onmogelijk voor een speler om direct van ruwe grondstoffen items te creëren. Voor sommige recepten is toch nog een montage machine nodig.

In het begin van het spel is het makkelijk om alles handmatig te maken, maar naarmate het spel vordert, is handmatig maken steeds minder efficiënt. Recepten voor producten die vloeistoffen bevatten en een paar andere producten zoals (motoren) kunnen niet handmatig worden vervaardigd. Dit is om automatisering aan te moedigen. Hoe geavanceerder of duurder een item is, hoe meer tijd het kan duren om te maken.

Prestaties

Lazy-bastard-achievement.png Luie donder

Win het spel door het handmatig maken van niet meer dan 111 items.

Handmatig Vervaardigen

Crafting queue anim.gif

Handmatig vervaardigen is de meest basale vorm van vervaardigen, het wordt direct in de inventaris van de speler gedaan. Om handmatig een object te maken, open je de inventaris van de speler (Standaard keybinding e) en selecteer je rechts een object om handmatig te maken. Klik met de linkermuisknop voor één, klik met de rechtermuisknop voor vijf en klik met de shift om er zoveel mogelijk te maken. Als de afbeelding van het item grijs wordt weergegeven, zorg dan dat je de materialen hebt die nodig zijn om het object te maken. Als u een bron mist, wordt deze gemarkeerd in rode tekst als u met de muis over het product beweegt. Materialen die je niet hebt, maar die je kunt maken, worden gemarkeerd in de tekst oranje en worden in een keten gemaakt om het door jou geselecteerde product te bereiken. Dit is een voordeel ten opzichte van automatisch vervaardigen met machines, die niet automatisch tussenproducten maken.

Automatisch vervaardigen

Geautomatiseerd vervaardigen wordt gedaan buiten de inventaris van de speler, waardoor meerdere producten tegelijk kunnen worden geproduceerd, synchroon in harmonie. Dit is waar het meeste vervaardiging moet plaatsvinden.

Sleutelstructuren bij geautomatiseerd vervaardigen zijn:

Extraheren van middelen
Burner mining drill.png
Verbrandingsmijnboor
Electric mining drill.png
Elektrische mijnboor
Mijn middelen.
Offshore pump.png
Aflandige pomp
Pompt Extracts water uit meren.
Pumpjack.png
Jaknikker
Pompt ruwe olie uit olievelden.
Ovens
Stone furnace.png
Stenen oven
Steel furnace.png
Stalen oven
Electric furnace.png
Elektrische oven
Verwerkt ruwe materialen naar basis materiaal, door middel van smelten.
Productie
Assembling machine 1.png
Montagemachine 1
Kan geen vloeistoffen verwerken.
Assembling machine 2.png
Montagemachine 2
Kan recepten met vloeistoffen verwerken.
Assembling machine 3.png
Montagemachine 3
Kan recepten uitvoeren die vloeistoffen vereisen.
Oil refinery.png
Olieraffinaderij
Chemical plant.png
Chemicaliënfabriek
Verwerkt ruwe olie en andere vloeistoffen.
Centrifuge.png
Centrifuge
Verwerkt uraniumerst in meer bruikbare tussenproducten.

Basis

Laten we als introductie enkele eenvoudige ijzeren platen maken.

Taak: maak ijzeren plaat en.

Stappen:

  1. Plaats een verbrandingsmijnboor op een IJzererts resource veld. Dit is een zilverkleurige patch die vrij vaak voorkomt.
  2. Plaats een oven direct voor de output (druk op Alt om de outputpijl te tonen), zodat de mijndelver het erts uitvoert in de oven, die aan elke kant kan ontvangen.
  3. Vul zowel de mijndelver als de oven met brandstof, zoals kolen of houtblokken.
  4. Wacht. Na een paar seconden is het eerste stuk ijzeren plaat gesmolten en kan het worden opgehaald. Verzamel het handmatig of haal het eruit met een robotarm.

Dit hele proces wordt gewoonlijk 'smelten' genoemd. Kopererts moet ook worden gesmolten

Geavanceerd

Het maken van items kan worden geautomatiseerd. Om automatisch items te maken, plaatst u een Assembleermachine en selecteert u het recept. Merk op dat als het recept ingewikkeld genoeg is, hogere niveaus van assemblagemachines nodig kunnen zijn. Plaats vervolgens alle gevraagde ingrediënten in de invoersleuven en de assemblagemachine maakt het item. Merk op dat, in tegenstelling tot handmatig vervaardigen, elke stap van het recept een andere assemblagemachine vereist. Voor het maken van een lamp is bijvoorbeeld een machine nodig om koperkabel te maken, een machine om ijzeren stokken te maken, een machine om elektronische schakelingen te maken, enz. Assemblagemachines kunnen niet automatisch ketenwerk maken zoals de speler. Om de productie continue bij te houden, moeten ingrediënten worden geleverd via een transportbandensystteem en robotarmen. De gefabriceerde artikelen kunnen ook worden verwijderd door robotarmen en zijn dan beschikbaar voor verder gebruik elders in de fabriek.

Dure recepten

Met de mapgenerator kan de speler kiezen tussen normale en dure recepten (dure modus). De dure recepten vormen een andere uitdaging dan het "vanille" -spel met normale recepten (normale modus) omdat ze een aantal algemene verhoudingen veranderen en hogere systeemeisen hebben.

Zie ook