In andere talen: Čeština Deutsch English Español Français Italiano 日本語 한국어 Polski Português, Brasil Русский Українська 简体中文

Uraniumerts

From Official Factorio Wiki
Jump to navigation Jump to search
Uranium ore.png
Uraniumerts

Uranium ore daynight anim.gif

Kleur op kaart

Stapelgrootte

50

Mijntijd

2

Prototype type

resource

Interne naam

uranium-ore

Vereiste technologieën

Geen vereist

Geproduceerd door

Electric mining drill.png

Verbruikt door

Uranium processing.png

Uraniumerts is een bron die op de kaart wordt gevonden. In plaats van te worden gesmolten in een oven, moet uraniumerts worden verwerkt in een centrifuge om uranium-235 en uranium-238 te produceren, die wordt gebruikt om brandstof te maken voor de kernreactor en in verschillende soorten munitie.

Uraniumerts verschilt van de andere ertsen, omdat het vereist dat zwavelzuur in de electrische mijnboor wordt gevoerd om het te mijnen, met een snelheid van 10 zwavelzuur per 10 gewonnen erts. Hierdoor kan uraniumerts niet met de hand worden gewonnen. Er wordt geen extra zwavelzuur verbruikt wanneer extra producten worden gemaakt vanwege een productiviteitsbonus van productiviteitsmodules of mijn produtiviteit. Met een productiviteitsbonus van 20% wordt bijvoorbeeld 12 erts gewonnen voor elke 10 verbruikte zwavelzuur. Het erts heeft een groene gloed waardoor het 's nachts goed zichtbaar is.

Galerij

Zie ook