In andere talen: Deutsch English Español Français 日本語 한국어 Polska Português do Brasil Русский 中文

Time

From Official Factorio Wiki
Jump to: navigation, search
Time.png

Het concept van Tijd wordt voor verschillende dingen gebruikt in Factorio, maken/bouwen en speltijd zijn hiervan de voornaamsten. Een kloksymbool met een nummer is zichtbaar wanneer er over een recept wordt gehovered. Dit is de tijd die nodig is om een item te maken in game seconden. Montagemachines hebben een vermenigvuldiger welke de bouwsnelheid bepaald van de machine. Modules hebben ook een effect op de bouwsnelheid, versnellend of vertragend. De speler heeft een vermenigvuldiger van 1, wat betekent dat een item wat aanduid 10 seconden nodig te hebben, heeft ook daadwerkelijk 10 seconden nodig, maar een montagemachine 1 heeft een vermenigvuldiger van 0.5 en zal voor hetzelfde item 20 seconden nodig hebben. Dit is belangrijk om rekening mee te houden voor het maken van een setup met de juiste ratios.

Tijd in Factorio kan ook verwijzen naar:

  • Speltijd: gemeten in Game-tick/nls of Spelseconden.
  • Spelsnelheidsfactor: De factor gebruikt om de werkelijke tijd te vermenigvuldigen om zo de speltijd te krijgen. Wanneer game.speed is lager dan 1, dan zal alles langzamer gaan waardoor de UPS naar beneden gaat. Bijvoorbeeld, het spel draait normaal op 60 UPS, game.speed 1. Wanneer game.speed verzet word naar 0.5 met de console, dan wordt de UPS 30 en zal alles de helft langzamer gaan. Aan de andere kant, de snelheid kan ook hoger gemaakt worden, wat als resultaat heeft dat de UPS hoger dan 60 wordt en alles sneller wordt.

Spelsnelheid wordt automatisch aangepast door het spel wanneer de verwerking de snelheid niet kan bijhouden door een laggy systeem of een script dat nog bezig is. Dit gaat samen met een lagere UPS.

Ratios van tijd

Factorio's UPS is direct verbonden met zijn ticksnelheid, wat betekent dat er met optimale condities 60 ticks per seconde zijn. Als voorbeeld een minuut omgezet naar ticks:

  • 1 minuut
  • 60 seconden
  • 3600 ticks

Zie ook