In andere talen: Deutsch English Français 日本語 Polski Português, Brasil Русский Українська 简体中文

Accumulator

From Official Factorio Wiki
Jump to navigation Jump to search
Accumulator.png
Accumulator

Accumulator entity anim.gif

Recept

Time.png
10
+
Battery.png
5
+
Iron plate.png
2
Accumulator.png
1

Totaal grondstoffen

Time.png
10
+
Battery.png
5
+
Iron plate.png
2

Kleur op kaart

Gezondheid

150

Stapelgrootte

50

Dimensies

2×2

Energiecapaciteit

5.0 MJ (elektrisch)

Energieopname

300 kW

Vermogen

300 kW

Mijntijd

0.1

Prototype type

accumulator

Interne naam

accumulator

Vereiste technologieën

Electric energy accumulators (research).png

Geproduceerd door

Assembling machine 1.png
Assembling machine 2.png
Assembling machine 3.png
Player.png

Verbruikt door

Satellite.png

De Accumulator slaat een gelimiteerde hoeveelheid energie op wanneer de productie hoger is dan de vraag. Als er meer vraag dan aanbod is, dan geeft de accumulator de energie weer terug. De accumulator kan tot aan 5MJ energie opslaan. Zijn maximum laden/ontladen capaciteit is 300kW. Indien aangesloten op het circuit network geeft de accumulator een integer signaal tussen de 0 en 100 af.

Gebruik

 • 5MJ opgeslagen energy vraagt ongeveer 17s om volledig te laden of te ontladen bij een maximum van 300kW. Lees Tijd voor verdere tijd gerelateerde berekeningen.
 • Er zijn 20 accumulators nodig (100MJ) om gedurende de nacht 1MW te behouden. Dit komt omdat de accumulators niet meteen start bij het schemeren met ontladen. Zie de grafiek op this post.
 • Wanneer er ontladen wordt boven de maximum snelheid bij meerdere niet aangesloten elektriciteitspalen, wordt de stroom niet gelijkelijk verdeeld (Sommige krijgen 100%, anderen 0%).
 • Kan worden gebruikt om een ​​beperkte hoeveelheid stroom (veelvouden van maximale laadsnelheid) aan een deel van het net te leveren.
 • Produceert licht tijdens het opladen en ontladen.
 • Kan fungeren als noodback-up voor de fabriek in geval van stroomuitval, totdat de hoofdvoeding is hersteld.
 • Kan worden gebruikt om de basis 's nachts te voeden als deze sterk afhankelijk is van zonnepanelen.
 • Kan optreden om te voldoen aan stijgende eisen van bepaalde belastingen. Als het stroomverbruik van één apparaat de productie gedurende enkele seconden overschrijdt, kan de accumulator stroom leveren aan het apparaat totdat het apparaat wordt uitgeschakeld of een minder stroomvereiste vereist.

Ander gebruik

Merk op dat als de doorvoer niet moet worden beperkt, in plaats daarvan een aan / uit-schakelaar kan worden gebruikt.

Isolatie van Stroom netwerken

Accumulators kunnen worden gebruikt om twee afzonderlijke stroomnetwerken te isoleren, die een aantal toepassingen heeft. Aangezien accu's een lagere leveringsprioriteit hebben dan elke andere entiteit, garandeert dit dat ze alleen energie ontvangen wanneer u voldoende over heeft nadat u alle andere entiteiten in een netwerk hebt gevoed. Tegelijkertijd kunnen accumulatoren ook worden gebruikt om energie in een ander elektrisch netwerk te leveren en kunnen ze tegelijkertijd worden opgeladen en ontladen.

Example of accumulators sharing two separate networks. (Click to enlarge)

De twee stroomnetwerken A en B zijn niet rechtstreeks met elkaar verbonden: ze zijn alleen verbonden via de accumulatoren, die door beide netwerken worden gedeeld. Dit wordt bereikt door elektrische polen in te stellen voor elk netwerk dat op de accumulatoren is aangesloten en vervolgens te zorgen dat de polen niet met elkaar zijn verbonden (wat kan worden gedaan door een koperdraad te maken en deze vervolgens tussen twee verbonden polen te slepen om de verbinding te verbreken (precies zoals wordt gedaan voor het loskoppelen van circuitkabels).

In het bovenstaande voorbeeld:

 • De accumulatoren ontladen indien nodig in beide netwerken als er onvoldoende stroom wordt geproduceerd.
 • Aangezien de maximale input / outputsnelheid van een accumulator 300 kW is, zal de stroom tussen de twee netwerken worden beperkt tot 300 kW maal het aantal accumulatoren (1,5 MW in het voorbeeld).
 • Merk op dat deze isolatie bi-directioneel is: elk netwerk kan de accumulatoren opladen en de accumulatoren kunnen in elk netwerk worden ontladen.

Deze techniek kan worden gebruikt wanneer dit type isolatie gewenst is.

Besparing op energie consumptie in nood situaties.

Een goed gebruik van de bovenstaande techniek is met name het beperken van het elektriciteitsverbruik in situaties met een laag energieverbruik door niet-kritieke delen van uw fabriek te isoleren (zoals Radar, Laboratorium, Elektrische oven, Elektrische mijnboor, Baken, etc.) van kritieke onderdelen (zoals lasers, munitieproductie of wat uw prioriteiten ook zijn).

Om dit te doen, plaatst u uw belangrijkste generatoren en kritieke componenten op één netwerk en plaatst u uw niet-kritieke componenten op een ander netwerk, waarbij u de twee isoleert zoals hierboven. Nu zullen twee dingen gebeuren:

 • Stroom stroomt alleen naar het niet-kritieke netwerk wanneer u een overschot genereert op het hoofdnetwerk, en
 • De snelheid is altijd beperkt tot 300 kW per accumulator.

Omdat de accumulatoren alleen stroom ontvangen als u een overschot op het hoofdnetwerk hebt, zal dit in feite het netwerk met lage prioriteit deactiveren wanneer er onvoldoende stroom is. Dit zal ook het stroomverbruik van het netwerk met lage prioriteit beperken als het gebruik ervan hoog wordt, bijvoorbeeld als u twee fabrieken op een netwerk met lage prioriteit hebt en meestal slechts één tegelijk draait, als beide toevallig draaien, verbruiken ze niet meer dan de totale limiet, zullen ze gewoon vertragen.

In wezen zeg je: "lever alleen stroom aan deze systemen als ik genoeg te sparen heb, en overschrijd dan zelfs deze bezorgsnelheid niet".

Over het algemeen is dit een techniek die goed werkt als je net accumulatoren en zonnepanelen hebt onderzocht, maar nog niet genoeg middelen hebt om grote zonneparken en accumulatorbedrijven te bouwen.

Geschiedenis

 • 0.12.0:
  • Door in groepen te voegen is het ge-optimaliseerd.
 • 0.11.0:
  • Bouwtijd Drastisch verlaagd tot 10 secs.
 • 0.7.1:
  • Capaciteit verdubbeld, I / O verhoogt tot 300 watt.
 • 0.4.1:
  • Oplaad animatie toegevoegd.

Zie ook