In andere talen: Deutsch English Español Français Magyar nyelv Italiano 日本語 한국어 Bahasa Melayu Polska Português do Brasil Português Русский Svenska Turkish Українська Tiếng Việt 中文

Factorio:About/nl

From Official Factorio Wiki
Jump to: navigation, search

Factorio is een spel waarbij het winnen van middelen, plannen en bouwen van fabrieken, automatiseren van productie en het vechten tegen buitenaardse vijanden centraal staat. Jij bent een overlevende van een ruimtekolonisatiemissie die fout is gegaan, je komt erachter dat je alleen op de oppervlakte van een vijandige buitenaardse planeet bent beland. Met niets anders dan de ruwe stenen en ertsen aan je voeten, is je enige hoop tot overleven is het vanaf het begin langzaamaan opbouwen van geautomatiseerde machines en fabrieken om de apparatuur en verdediging te produceren die nodig zijn om te overleven in deze vreemde wereld. Naast het zo efficiënt mogelijk ontwerpen en onderhouden van jouw leger van machines, zull je je fabriek en jezelf moeten beschermen tegen de hordes van onvriendelijke buitenaardse wezens die er alles voor over hebben om jouw zuurverdiende automatie processen te plunderen en vernietigen.

Stappenplan

Bekijk het Stappenplan. Er is een artikel daarover.

Socialiseren

Geschiedenis

1 april, 2014: Interview van Michal Kovarik in CanardPC

Er is geen 1 april grap. :)

29 juli, 2013: Ontwikkelaar Interview

Interview van Myratax.

Engelse video: http://www.youtube.com/watch?v=LuatfFHT9L0

Duitse video: http://www.youtube.com/watch?v=lywJUWYM3Yw

5 februari, 2013: Steam greenlight campaign

Indiegogo-Campaign

Van het Dwarf Fortress forum

We hebben dat op de wiki geplaatst omdat het gezien kan worden als een soort van "historisch document" en bewijsstuk, dat geen enkel essentieel punt van de originele toekomstvisie is verdwenen. Omdat het meer dan een jaar geleden is, hebben we wat opmerkingen, kijk verder naar beneden op deze pagina!

Factorio - Spel over het bouwen van een fabriek « op: 1 februari, 2013, 00:46:49 »
Wat doe ik in het spel ?
Je zult de leiding hebben over een personage dat een fabriek aan het opbouwen is. Je zult middelen mijnen, productie automatiseren, energiebronnen beheren, de stroom van voorwerpen in je fabriek ontwerpen, technologie onderzoeken en je verdedigen tegen vijandelijke wezens.
Waar is het spel door geïnspireerd ? [*]
We zijn erg geïnspireerd geraakt door Transport Tycoon-achtige spellen, Civilization en Minecraft.
Waarom zou het me iets moeten schelen ?
Dit spel is door geeks voor geeks gemaakt. De essentie van het spel is het bouwen van dingen. Je kunt gigantische bijna zelfvoorzienende fabrieken creëren. Er zijn machines die andere machines kunnen vervaardigen. Alle spullen worden vervoerd over transportbanden. This game is made by geeks for geeks. The core of the game is building things. You can create huge almost self sufficient factories. There are machines crafting other machines. All the stuff is travelling on transport belts. Er zijn eenvoudige manieren om robotarmen die dingen verplaatsen te "programmeren". Je hebt ook kleine logistieke robots die dingen vervoeren onder daarvoor aangewezen containers. Het ultieme doel is natuurlijk het creëren van zichzelf nabouwende fabrieken :)
Wanneer & waar kan ik het krijgen ?
Openbare demo is beschikbaar op http://www.factorio.com (win, osx, ubuntu linux). Probeer het nu maar eens.
Het spel heeft met succes zijn crowdfunding campaign beëindigd. De alpha-versie van het spel kan op onze website worden aangeschaft.
Wat is de huidige status van het spel? [*]
We zijn van plan de greenlight campaign in begin december 2013 te starten, we zijn bezig alle voorbereidingen te treffen om dit mogelijk te maken. (Nieuwe trailer, consistente graphics, geen fouten in de gameplay).
De huidige versie is alpha, maar we proberen alle gerapporteerde fouten op te lossen, zodat de stabiele releases (laatste was 0.7.5) behoorlijk stabiel zijn.
We hebben wat moeite gedaan om ervoor te zorgen dat er mods voor het spel gebruikt kunnen worden, zodat je al kunt kiezen uit verscheidene mods die op verschillende delen van het spel dingen toevoegen. De ondersteuning voor mods is zo gemaakt dat het incompatibel zijn van mods geen problemen zal opleveren.
Ik wil meer weten [*]
Kijk eens op onze website voor een trailer, screenshots, een demo download en meer algemene informatie.
« Laatst bewerkt: 03 november, 2013, 12:36:32 door kovarex » Ingelogd

Opmerkingen

Waardoor is het spel geïnspireerd ?
Door een aantal discussies in het vrije onderwerpen gedeelte van het forum: we voegen aan de bovenstaande lijst een aantal spellen toe, zoals
 • Dwarf fortress,
 • door transport tycoon-achtige spellen, met name OpenTTD,
 • door Minecraft, vooral de build craft mod
 • Civilization
 • SpaceChem
 • Creeper world 3
 • Terraria
 • Starbound
 • Grobots
 • Rimworld
 • DayZ
 • FTL
 • Unclaimed World.
 • Into Space (even kort gezegd dat er elementen hiervan in het spel worden toegevoegd)
 • dig n rig
 • (To be continued...)
Huidige status
Bekijk het Stappenplan voor een meer actuele huidige status.
Ik wil meer weten
kijk vooral naar de blog; de Factorio Friday Facts (FFFs) zijn een wekelijkse serie geworden en bieden goede informatie over de nabije toekomst van het spel.

De muziek in het spel

De muziek in het spel zal worden gewijzigd, dus de huidige muziek is een plaatshouder, dat van gratis bronnen afkomstig is. Bekijk deze discussies: http://www.factorioforums.com/forum/viewtopic.php?f=5&t=2430 http://www.factorioforums.com/forum/viewtopic.php?f=6&t=1047&p=28145&hilit=freesound#p28145